BONO
Foto/Photo: Gyldendal forlagshus, Terje Borud

NORDISK KONFERANSE OM OPPHAVSRETT OG VISUELLE VERK

 

GYLDENDAL, OSLO
10 – 11. NOVEMBER 2016

Velkommen til den nordiske konferansen om opphavsrett og visuelle verk. Konferansen som i år finner sted i Norge, arrangeres årlig av de nordiske opphavsrettsorganisasjonene i samarbeid med de visuelle kunstnernes egne fagorganisasjoner.

Konferansen arrangeres samtidig med at det gjennomføres omfattende reformprosesser på opphavsrettens område både nasjonalt og i regi av EU. Disse forsøkene på å reformere opphavsretten gjenspeiler til dels motstridende interesser. Hvordan kan forholdene legges til rette for at privatpersoner, internasjonale foretak og samfunnet forøvrig enkelt kan bruke og dele åndsverk?

Er det mulig samtidig å sikre at de som har skapt materialet, og som ofte utgjør kjernen i de nye digitale produktene og tjenestene, kan få betalt for dette? Klarer vi å utvikle lovgivning og modeller som ikke ensidig åpner opp for massiv bruk av åndsverk, men som også legger til rette for at nytt innhold kan bli skapt?

Gjennom to dager vil foredragsholdere fra hele Norden forsøke å belyse disse og liknende spørsmål, og å åpne opp for en debatt med særlig fokus på visuelle kunstneres opphavsrett og samfunnets behov for tilgang til bilder.

Når:
Torsdag 10. november 2016 kl.11.15 til fredag 11. november kl. 12.00.
Det serveres lunsj begge dagene.

Hvor:
Hamsunsalen, Gyldendal forlagshus, Sehesteds gate 4, Oslo

Program:
Les mer her

Konferanseavgift:
- NOK 2.300,- (inkluderer middag torsdag 10. Sentralen, Oslo)
- NOK 1.400,- (inkluderer ikke middag)

Det serveres lunsj ved konferansestedet begge dagene.
Konferanseavgiften dekker ikke hotell

Påmelding og betaling:
Påmelding og betaling gjør du her


Konferansen arrangeres av:

image